IT-shaming zorgt voor problemen bij organisaties

Manager KVGM en MVO Telindus

Wij hadden er tot vandaag nog nooit van gehoord, maar IT-shaming schijnt dus echt iets te zijn in de IT-wereld. Op zich is dat niet verrassend, want we nemen over het algemeen maar wat graag de maat van anderen op vrijwel alle vlakken.

Onderzoek van Telindus onder meer dan 150 CXO’s en managers met kennis van IT lijkt erop te wijzen dat duurzaamheid in IT een behoorlijk beladen thema is. Een meerderheid vindt dat de IT-branche veel meer moet doen om negatieve milieueffecten te verminderen. Toch zien de meeste ondervraagden niet echt iets in het zogeheten IT-shaming, oftewel het bekritiseren van organisaties en medewerkers vanwege niet-duurzame keuzes op het gebied van IT. Maar hoe krijgen ze dan wel een duurzamer IT-landschap?

Wij hadden er tot vandaag nog nooit van gehoord, maar IT-shaming schijnt dus echt iets te zijn in de IT-wereld. Op zich is dat niet verrassend, want we nemen over het algemeen maar wat graag de maat van anderen op vrijwel alle vlakken. Dan is het niet meer dan logisch dat IT hier ook last van gaat krijgen. Want last hebben organisaties wel degelijk van IT-shaming. Het leidt namelijk tot een lagere productiviteit en een negatieve werkomgeving. Dat is volgens meer dan de helft van de door Telindus ondervraagde CXO’s in ieder geval geconstateerd.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

Achmea
3.855 - 5.293
Medior
Leiden
Centric
6.812
Senior
Gouda
Achmea
Marktconform
Junior
Apeldoorn