Minderheid van IT-professionals beschouwt duurzaamheid als een topkwestie

The Register

IT-professionals lijken niet wakker te liggen van de ecologische impact van hun IT-infrastructuur. Doen ze dat wel, ligt de reden hiervoor niet in lijn met de ecologische drijfveer.

De meerderheid van de IT-professionals lijkt niet wakker te liggen van de ecologische duurzaamheid van hun infrastructuur, dat blijkt uit een enquête van The Register bij 2.869 IT-professionals. Het is vermeldenswaardig dat de cijfers betrekking hebben op respondenten vanuit heel de wereld. Een blik op de bevraagde IT-professionals uit de EMEA toont een iets optimistischer beeld, al ligt de drijfveer om te investeren in een duurzame IT-infrastructuur meer aan de economische dan ecologische kant.  

Duurzaamheid geen prioriteit

Slechts 16,7 procent van de 2.869 bevraagde IT-professionals beschouwen duurzaamheid als een topkwestie, 38,7 procent ziet het als een prioriteit. Hoewel deze cijfers vanuit ecologisch standpunt niet veelbelovend zijn, moeten we opmerken dat er een groot verschil waar te nemen is tussen de regio’s. Deze cijfers lijken voornamelijk betrekking te hebben op Amerikaanse respondenten, de cijfers uit de EMEA geven een iets optimistischer beeld. 

[….]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

Achmea
3.855 - 5.293
Medior
Leiden
Centric
6.812
Senior
Gouda
Achmea
Marktconform
Junior
Apeldoorn